Blog
-
Kışın Sokak Hayvanları İçin Neler Yapılabilir?
Kışın sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar için neler yapılabilir, elimizden neler gelir? Hep birlikte bu hassas konuya bir göz atalım. Kış gelip sıcaklıklar düşmeye başladığında, soğuklar etkili olduğunda hemen doğalgazı açarız yada sobaya odunu, kömürü atarız. Evdeki, tüylü dostlarımızın da sıcak…
-
Deve kuşu hakkında ilginç bilgiler ve özellikleri
Deve kuşu yaşayan en büyük kuştur ve çöl/yarı çöl ikliminden gelmesine rağmen çok farklı iklim koşullarına uyum sağlayabilir. 60 milyon yıl öncesine ait deve kuşu fosilleri bulunmuştur. Batıda Akdeniz, Doğu’da Çin ve Kuzeyde Moğolistan’dan 1 milyon yıl önce Afrika kıtasına…
-
Köpeklere Yaklaşırken İzlenmesi Gereken Emniyet Kuralları
Köpekler insanların en sadık dostlarıdır. Özellikle çocukların ruh sağlıkları için, hayvan sevgisiyle büyümelerinin payı mutlaka büyüktür. Fakat çocukları bilgilendirmek gerekir. Özellikle tanımadıkları köpeklere yaklaşımda dikkatli olmaları gereken noktalar öğretilmelidir. Basit kurallar takip edildiğinde çok büyük tehlikeler önlenebilir. Bu kurallar herkes…
-
Hayvanlardan İnsana Geçen Hastalıklar (Zoonoz Hastalıklar)
İnsanlarla hayvanların birlikte yaşaması ve hayvanların ürünlerinden yararlanılması insanoğlunun varlığı ile başlayan ve sonsuza kadar devam edecek olan bir durumdur. İnsanların önemli bir amacını da daima güvenilir ve yeterli gıdaya ulaşma isteği oluşturmuştur. Özellikle bitkisel gıdalara göre vücudun yararlanma ve…
-
Hayvan Zehirlenmelerinde Acil Yaklaşım
Zehirlenmeler ; sindirim, solunum, enjeksiyon gibi yollarla oluşabileceği gibi, oküler (göz), kutanöz (deri) olarak da oluşabilir. Fakat en sık oral (ağız) yol ile zehirlenmeler görülür. Hayvanlar, kazara gıda özelliğinde olmayan maddeleri yiyerek zehirlendikleri gibi toksik maddelerin yanlışlıkla veya başka kişilerce…
-
Hangi hayvanların boynuzu var? Boynuzlu hayvanlar listesi
Boynuzlu hayvanlar, hem savunma hem de gösteriş amacıyla taşıdıkları boynuzlarıyla dikkatleri üzerine çekerler. Keçiler, inekler, koyunlar, geyikler, bufalolar ve gergedanlar, boynuzlarıyla akıllara ilk gelen hayvanlardan birkaçıdır. İki boynuzlu hayvanlar arasında bu türler öne çıkar. Bazı hayvan türlerinde hem dişiler hem…
-
Zürafalar hakkında bilgiler
Zürafalar Afrika’ya özgü çift toynaklı bir memelidir ve karada yaşayan tüm hayvan türlerinin en uzunudur. Zürafa, olağanüstü uzun boynuyla anında tanınırlar. Yetişkin erkek zürafalar 16 – 20 fit (5 – 6 metre) boyunda olurken, dişiler 13 – 16 fit (4…
-
Yumurtlayan Hayvanlar
Yumurtlayan hayvanlar, doğada çok geniş bir canlı grubunu kapsar. Kuşlar, balıklar, sürüngenler, amfibiler, böcekler ve birçok deniz canlısı yumurtlama yoluyla ürer. Yumurtalar, gelişmekte olan yavruları dış etkenlerden koruyan özel yapılarla kaplıdır. Bazı türler yumurtalarını toprağa gömerken, bazıları suya bırakır ya…
-
Perdeli Ayaklı Hayvanlar
Bazı hayvanların perdeli ayaklara sahip olmasının 3 nedeni vardır. Birinci nedeni, daha iyi yüzmelerine yardımcı olmasıdır. Perdeli ayakları palet gibi düşünün suda kürek görevi görür ve suda hızı ilerlemesine yardımcı olur. Perdeli ayaklara sahip olmanın bir diğer nedeni de çamurda…
-
Fareye Benzeyen Hayvanlar
Çevremizde fareye benzeyen birçok hayvan türü vardır. Küçük yapıları, sivri burunları ve uzun kuyruklarıyla bu canlılar, genellikle kemirgen sınıfına aittir. Ancak, bazıları farklı türlerden olup benzer fiziksel özelliklere de sahiptir. Fareye benzeyen hayvanlar neymiş hemen keşfe başlayalım. 1- Sıçan (Keme)…
-
Ormanda Yaşayan Hayvanlar
Hayvanları sever misin? Peki ya ormanı sever misin. Bu yazımızda, ormanda yaşayan hayvanlar hakkında bazı ilginç gerçekleri paylaşacak ve onların doğal ortamlarında çekilmiş muhteşem fotoğraflarını göstereceğiz. Ayrıca, bu harika canlıları korumanın önemini ve onları nasıl daha iyi koruyabileceğimizi tartışacağız. Orman…
-
Lamalar Neden Tükürür?
Eğer bir lamaya yakın bulunduysanız, neden bu kadar çok tükürdüklerini merak etmiş olabilirsiniz. Öte yandan, hiç bir lama ile karşılaşmadıysanız, lama tükürüğünün ne içerdiğini ve neden bu davranışı sergilediklerini merak ediyor olabilirsiniz. Lamalar Neden Tükürür? Lamalar bazen birbirlerine tükürerek tepki…