Alman Kurt Köpeğinde Gebelik

Hamilelik dönemi Alman kurtlarında oldukça kolay geçmektedir. (Eğer köpeğiniz sağlıklı ise) Yurt dışında 2 yaşın altındaki köpekler çiftleştirilmemektedir.  Bu köpeğin tam olarak fiziki gelişimini tamamlaması için gereklidir.

6 ayda bir adet gören Alman kurtlarında ilk kanamanın olduğu günden itibaren 12. ve 18. günler çiftleşme için uygun günlerdir. Bu dönemde dişi ve erkek köpeği bir araya getirmeniz yeterli olacaktır.

Çiftleşme tamamlandıktan sonra dişi köpeğinizin gebe olup olmadığını anlamanız ilk bir ayda çok zordur. Hamilelik belirtileri 40. günde kendini belli eder. En iyi yol anneyi 30. günde ultrasona sokmaktır. 40. günden sonra annenin karnı genişler, memeler süt dolmaya başlar. Son 10. gün memelerden süt gelmeye başlar. Annenin hareketleri iyice yavaşlar.

Gebelik ortalama 60 gün sürer. Genelde Alman kurtları 59. günde yavrularlar. Doğum sancıları 12 saat kadar sürer. Yavruların her biri ayrı keselerde gelişir ve keseyle birlikte dünyaya gelirle. Anne özenle keseyi yırtar, yavrusunu kurutur ve bu işlem tüm yavruların doğumuna kadar devam eder. Hamilelik döneminde annenin yeri değiştirilmemeli daha zengin içerikli mamalar verilmelidir. Mama üreticileri bu dönem için özel mamalar üretmişlerdir. Bu mamalar gerek annenin iyi bir hamilelik dönemi geçirmesini gerekse kolay bir doğum yapabilmesini sağlamaktadır.

Anne doğumdan 18 saat önce mama yemeyi keser. Bu da süt üretiminin düşüreceği için doğum tamamlandıktan sonra 1 lt ılık süt vermek anneye iyi gelir. Doğum anında annenin yanında olmak anneye güven verecektir. Doğum anında annenin yanında olmaktan korkmayın.

DİKKAT ! Bu yazıda verilen bilgiler sadece tavsiye veya bilgilendirme amaçlıdır. Hiç bir zaman bir veteriner hekimi tavsiyesi niteliği taşımaz, veteriner hekimi tavsiyesi yerine geçemez. Site içeriğinin tümü, her ne kadar özenle seçilmiş bilgilerden oluşsa da, site tasarımcısı, bilgi kaynakları, proje sorumlusu, editörler ve sitenin hazırlanması ve yayınında görev almış diğer tüm kişiler olarak, içeriğimizdeki bilgilerin kesin olarak doğru olduğunu iddia etmiyor, bir bölümü ya da tümü yanlış veya hatalı olabilecek içerik için kesinlikle sorumluluk kabul etmiyoruz. Evcil hayvanınızın sağlığı için, kesinlikle bir veteriner kliniğine giderek, veteriner hekiminden tavsiye ve bilgi almanız gerektiğini önemle hatırlatıyoruz. Gerek içerik sağlayıcımız, gerekse bizler, bu sitede verilen bilgilerin kullanımı sonucunda doğabilecek her türlü olumsuzluğun sorumluluğunu açıkça reddediyor, her ne şekilde olursa olsun, bu siteye giren herkesin, bu uyarıyı okumuş olduğunu kabul ediyoruz.

Köpekler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



İlgili Makaleler

Başa dön tuşu