Köpeğiniz Obez Olmasın

Köpeğinizi şişmanlıktan korumak, ona kilo verdirmeye çalışmaktan çok daha kolay. Birçok sağlık sorununu da beraberinde getiren ve köpeklerde en yaygın metabolizma hastalığı olarak karşımıza çıkan şişmanlık ile mücadele etmek için aşağıdaki önerilerden yararlanabilirsiniz.
Düzenli egzersiz yapsın:
Düzenli egzersizin kalori yakmanın yanı sıra birçok faydası var. Solunum ve dolaşım sistemini kuvvetlenir, dokulara oksijen gider, kasları ve eklemleri güçlenir, zekası gelişir, enerji harcadığı için sıkılmaz, sindirimi kolaylaşır.
Uygun mamayı doğru miktarda yesin:
Birçok köpek önüne konan her yemeği silip süpürür. Bu nedenle yaşına ve fiziksel ihtiyaçlarına uygun mamayı ölçülü miktarlarda ve ihtiyacı kadar hesaplanmış bir gramajda öğünler halinde vermelisiniz. Genç köpekler daha çok protein, enerji ve mineral maddeye ihtiyaç duyarken yaşlı köpeklerde bu durum tam tersi. Aktif veya dışarıda beslenen köpekler ise evde beslenenlere göre daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Hamile ve emziren köpeklerin de kalori ve protein ihtiyacı daha yüksek.
Düzenli olarak tartın:
Köpeğinizi düzenli aralıklarla aynı terazide ve günün aynı saatinde tartarak durumu kontrol altına alabilirsiniz.
Büyürken kontrol altında olsun:
Özellikle büyüme döneminde kilolu olan genç köpekler ileriki yaşlarında obeziteye daha yatkın olurlar. Bu nedenle yavruluk döneminde beslenmesine çok dikkat edin.
Ödülleri ve sofradan yiyecek vermeyi sınırlayın:
Ödüller ve sofradan verilen yiyecekler kilo almaya yol açabilir. Ödül ve sofradan yiyecek verirken dozu kaçırmayın.
Şişmanlığa yol açabilecek hastalıklara karşı dikkatli olun:
Her ne kadar şişmanlık problemlerinin en önemli sebebi hatalı beslenme ve yetersiz egzersiz olsa da, şişmanlığa yol açabilen hastalıklar da var. Köpeğinizi birdenbire iştahlı olduysa ve hızla kilo alıyorsa mutlaka veteriner hekiminize danışın.
DİKKAT ! Bu yazıda verilen bilgiler sadece tavsiye veya bilgilendirme amaçlıdır. Hiç bir zaman bir veteriner hekimi tavsiyesi niteliği taşımaz, veteriner hekimi tavsiyesi yerine geçemez. Site içeriğinin tümü, her ne kadar özenle seçilmiş bilgilerden oluşsa da, site tasarımcısı, bilgi kaynakları, proje sorumlusu, editörler ve sitenin hazırlanması ve yayınında görev almış diğer tüm kişiler olarak, içeriğimizdeki bilgilerin kesin olarak doğru olduğunu iddia etmiyor, bir bölümü ya da tümü yanlış veya hatalı olabilecek içerik için kesinlikle sorumluluk kabul etmiyoruz. Evcil hayvanınızın sağlığı için, kesinlikle bir veteriner kliniğine giderek, veteriner hekiminden tavsiye ve bilgi almanız gerektiğini önemle hatırlatıyoruz. Gerek içerik sağlayıcımız, gerekse bizler, bu sitede verilen bilgilerin kullanımı sonucunda doğabilecek her türlü olumsuzluğun sorumluluğunu açıkça reddediyor, her ne şekilde olursa olsun, bu siteye giren herkesin, bu uyarıyı okumuş olduğunu kabul ediyoruz.