Kumru kuşu

Kumru kuşu, zarif ve sevimli bir kuş türüdür. Doğada farklı türleri bulunmasına rağmen genel olarak kumru kuşlarının ömürleri 5 ila 7 yıl arasında değişmektedir. Ancak, doğal yaşam koşullarında, avcılık, hastalıklar ve çevresel faktörler gibi çeşitli etmenler nedeniyle yaşamları boyunca birçok tehlike ile karşılaşabilirler.

Kumru kuşları, hızlı uçmaları, yumuşak tüyleri, küçük kafalarıyla tanınırlar. Kumru kuşları sosyal kuşlardır. Kumrular da tek eşli hayvanlar sınıfındadır ve birbirlerine ömür boyu sadık kalırlar.

Beslenme açısından kumru kuşları, ana olarak bitkisel besinlerle beslenirler. Tohumlar, meyveler, otlar ve böcekler kumru kuşlarının temel besin kaynakları arasındadır. Bu besinleri bulmak için ağaçlarda ve yerlerde dolaşırlar.

Doğal düşmanlarına karşı da savunma mekanizmaları olan kumru kuşları, avcılarının dikkatini dağıtarak kendilerini korurlar. Hızlı manevralar yapabilen bu kuşlar, tehlikeleri önceden sezebilirler.

Kumru kuşlarının üreme dönemi genellikle ilkbahar aylarında başlar. Eşler arasında romantik bir dans gösterisi yapılır ve yuvalarını inşa etmeye başlarlar. Yuvalarını ağaçlarda veya binalarda yapabilirler. Dişi kumru kuşu genellikle 2 ila 3 yumurta yumurtlar ve kuluçkaya yatar. Kuluçka süresi yaklaşık 14 ila 16 gün arasındadır ve dişi kuş kuluçka süresince yuvada kalırken erkek kuş yiyecek temin eder.

Kumru kuşu ömrü ne kadardır?

Kumru kuşları, doğal güzellikleri ve melodik ötüşleriyle tanınan zarif hayvanlardır. Geleneksel olarak, kumru kuşlarının yaşam süresi ortalama 5 ila 7 yıl arasında kabul edilir.

Kumrunun özelliği nedir?

Kumru kuşları her ne kadar güvercinlerin alt sınıfı olsa da güvercinlerden farklı yapıda bir kuş türüdür. Kumruların gagası incedir ve kafaları küçüktür. Güvercinlerden daha seri, hızlı uçarlar. Renk olarak ta gri ve kahverengi tonlarındadır. Ötüşleri de güvercinlere kıyasla çok farklıdır.

Kumru kuşu neyi sever?

Kumrularında beslenme şekli güvercinler gibidir. Mısır, buğday, kenevir ve otluk, toprak alanları severler. Küçük böcek türlerini de yerler.

Rüyada eve gelen kumru ne anlama gelir?

Rüyanızda bir kumru evinize girmişse hayra yorulur. Kederlerinden ve üzüntülerinden arınacağı manası çıkar. Ayrıca uğur getireceği anlamına da gelir.

Kumru kuşu ekmek yer mi?

Ekmek yer yemesine ama uzun vadede hayvana zarar verir. Normalde hiç bir kuşa ekmek verilmemesi lazım.

Kumru kuşu kafeste yaşar mı?

Kumru kuşları asla ve asla kafes kuşu değildir ve kafeste bakılmaz. Fakat kuş yaralı veya hasta ise geçici süreliğine kafeste besleyebilirsiniz.

Kumru kuşu insana alışır mı?

Kumruların muhabbet kuşu gibi ele, kola geleceğini düşünmeyin. Her zaman seviyeyi korumayı başarırlar. Balkonunuzun kenarına ekmek değil de, buğday veya kenevir tarzı yemler koyarsanız sık sık ziyaretinize gelirler.

Kumrular gece nerede uyur?

Kumru kuşları normal şartlarda ağaçlarda, çatı aralarında uyurlar. Şiddetli bozuk havalarda ise tehlike arz etmeyen başlarını sokacakları her yere sığınırlar.

Kumru Kuşu Hakkında Geniş Bilgiler

kumru
kumru

Kumru Kuşu (Streptopelia decaoctoEkosistem içerisinde bulunan birbirine benzer özelliklere sahip ya da birbirinden farklı çok sayıda kuş çeşidi mevcuttur. Kuşlar familyası zengin bir familya denilebilir. Normal bir kuş gibi görünen ve güvercinler familyasına ait bir üye olan bir kuş türü ise kumru kuşu adı verilen türüdür. Guguk kuşu olarak da bilinen bu kuşlar, gugu diye ses çıkartmaları sebebiyle  bu biçimde bazı yörelerde bilinirler. Şehir kuşlarının yaşam koşulları zordur. Çünkü insanlarca beslenmedikleri zaman uzun süre aç kalırlar ve kedi köpek mamalarını dahi yiyebilir. Kumru kuşları görünüm olarak güvercinlere çok benzeyen kuşlardır. Farklı renklere sahip olabilmektedirler.

Kumru Kuşu Ne Yer

Kumru kuşu; ot, böcek, tahıl, tohum gibi yiyecekler kumruların beslenmesi için yeterlidir. Birçok insan kumrulara yem atarak beslenmelerini sağlamaktadır.

Kumru kuşu hayatı

Kumruların yaşam süreleri ortalama 18 senedir. Yavrular yumurtadan çıkmasının ardından 18 günlük olduklarında artık yem yiyerek uçabilme yeteneğini kazanabilirler.

Kumru kuşları göçmen oldukları gibi, aynı yerde de bulunabilirler. Genellikle insanların evlerine yakın yerlerde yaşarlar ve çatılarda ya da saksılarda yuva yaparlar.

Kumru Kuşu Özellikleri

Güvercinden daha küçük, ötücü bir kuş. Eşler birbirlerine çok düşkündür. Tane ile beslenir. Kumrulara bazı yerlerde üveyk kuşu denilmektedir. Bu kuşlar devamlı çiftleştikleri için yumurta yaparlar. Yumurtalar çıkan yavrular genel olarak uçar ama kimi zaman yuvada kalan kuşlar da olabilir.

Kumrular asla eş değiştirmezler. Bu yüzden gereksiz yere avlanmamaları gerekir. Kumru kuşlarını beslemek için verilen ve çok ucuz olan yemler aracılığı ile bir çok kişi bu kuşları besler. Kumrular hakkında bir çok şehir efsanesi vardır. Bunlardan bazıları ile yazımızı sonlandıracağız. Kumru kuşunun yuva yapmış olduğu evden o yıl gelin çıkar, Kumrunun yuvasının olduğu evlerde bereket ve bolluk eksik olmaz. Kumrunun yuvasını dağıtmaz uğursuzluk getirir.

Genellikle kahverengi ve boz renklerde bulunan Kumru Kuşları doğada rastlamak mümkündür. Kumru kuşları halk arasında tek eşe sahip olduğundan dolayı biliniyor. Yani bu kumru kuşları eşleri öldüğünde yaşamlarına tek olacak biçimde devam ediyorlar. Başka partnerler için arayışa geçmiyorlar. Günümüzde de kullanılacak olan kumrular gibi ayrılamıyorsunuz sözü de kumru adı verilen bu kuşların bahsettiğimiz özelliklerinden dolayı söylenmiş anlamlı bir söz olmaktadır.

Diğer Yazılar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu