Hayvan Haklarını Gözetmeyen Ülkeler

Günümüzde her hükümetin hayvan haklarına bakış açıları farklıdır. Bazı hükümetler hayvan haklarına gerektiği önemi gözetirken, bazı hükümetler ise hayvan haklarını arka plana itmektedir. İngiltere, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi Batı Avrupa Ülkeleri hayvan haklarına en çok önem veren ülkeler arasında başı çekmektedir.

Hayvan satışlarına sınırlama getirilmekte, hayvan sahibi olmak isteyen insanlar yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olamadıkları halde kolayca hayvan sahibi olamamaktadırlar. Ayrıca sokak hayvanlarına yapılan her türlü şiddet, işkence ve tecavüz olabildiğince ağır şekilde cezalandırılmakta, bu cezalar en az 6 ay, en fazla 2 yıl hapis cezası olarak değişiklik göstermektedir.

Hayvan Haklarını Gözetmeyen Hükümetler

Çin
Hayvan haklarına diğer Batı Avrupa hükümetlerine nazaran daha az önem veren hükümetleri göz önüne alırsak, Çin Hükümeti bu hükümetlerin başında gelmektedir. Ülkede hayvanlara yeterince hak tanınmamasına ek olarak her yıl Çin’in Yülin kasabasında düzenlenen köpek eti yeme festivali ile yaklaşık 10 ila 20 milyon köpek kesilerek yenmektedir. Çin halkından bazı insanlar bu festivali hoş karşılamamakta ve buna bir son verilmesini istemekte, bazı insanlar da bu köpek eti yeme geleneğinin sürdürülmesini istemektedir.

Rusya
Rusya’da hükümet hayvanlara karşı yapılan her türlü tecavüz, şiddet ve işkencelere oldukça kayıtsız kalmaktadır. Sokak hayvanlarına karşı yapılan eziyetler için herhangi bir hapis cezası verilmemekte, sokak hayvanlarına zulüm yapan insanlar belirli bir para cezası ödeyerek suçlarından muaf olabilmektedir.

Güney Kore
Güney Kore de hayvan haklarını az gözeten ülkelerden bir tanesidir. Ülkede her yıl 1 milyona yakın köpek kesilip yenmektedir ve ülkenin çeşitli bölgelerinde köpeklerin toplanıp kesildiği köpek mezbahaları bulunmaktadır. Fakat son zamanlarda Güney Koreli vatandaşlar bu köpek katliamının durması için protestolar düzenleyip çeşitli imza kampanyaları başlatmışlardır.

Tayvan
Tayvan Hükümeti, Güney Kore ve Çin Hükümetleri gibi hayvan haklarına diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha az önem veren ülkelerden biridir. Ülkede kedi ve köpekler etleri için kesilip yenmektedir. Batı Ülkeleri bu tür kedi ve köpek katliamlarını “insanlık dışı” olarak yorumlamakta ve bu katliamın bir son bulmasını istemektedir.

Benzer Yazılar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir



Başa dön tuşu