Büyük ve küçük karıncayiyen

Büyük ve küçük karıncayiyen hakkında en çok merak edilen sorular olan, Karıncayiyen ne yer, Karıncayiyen pençesi, Karıncayiyen nerede yaşar, Karıncayiyen diğer adı, Küçük karınca yiyen, Armadillo Karıncayiyen, Karınca yiyen resmi hakkında bilgiler sunacağız. Gelin birlikte karınca yiyenleri yakından tanıyalım.

Büyük ve küçük karıncayiyen

Karıncayiyen ne yer

Büyük karıncayiyenlerin temel besin kaynağı adında da belli olduğu gibi karıncalardır. Bunun yanında termitlerle de beslenirler. Termit nedir? Keskin pençelerini kullanarak karınca yuvasına bir delik açarlar ve uzun burunlarını, yapışkan tükürüğünü ve dilini kullanarak karıncaları yerler. Karıncayiyenler avını görerek değil,  insandan 40 kat daha güçlü olan koku alma duygusu sayesinde avlarını bulurlar. Ayrıca Karıncayiyenler beslendiği yuvaya fazla zarar vermeden beslenirler. Çünkü geri dönüp tekrar aynı yuvada beslenmeyi tercih ederler. Son olarak karıncayiyenler beslendiği yuvada fazla uzun süre kalamazlar. Çünkü dilleri karıncaların şiddetli ısırıklarına maruz kalır.

Bir Karıncayiyen Pençesi

Büyük ve küçük karıncayiyen

Karıncayiyen Nerede Yaşar

Karıncayiyen nerede yaşar, Karıncayiyenler hangi ülkede bulur; En yaygın olarak Güney ve Orta Amerika da yaşamını sürdürürler. Sulak alanlarda, çayırlarda ve tropikal ormanlarda bulunurlar.

Karınca Yiyen Özellikleri

BİLİMSEL ADI : Myrmecophaga tridactyla 

ADI : Dev – Büyük Karıncayiyenler

TÜR : Memeli

BESİN KAYNAĞI : Karınca ve termit

YAŞAM SÜRESİ : 14 yıl

BOYUT :  Hem burun hem de kuyruk dahil olmak üzere 1.8 – 2.4 metre uzunluğa ulaşırlar.

AĞIRLIK : 27 ila 45 kilogram arasındadırlar. 

Üreme

Dev karıncayiyenler 3-4 yaşlarında cinsel olgunluğa erişirler. Gebelik yaklaşık 180 gün (altı ay) sürer. Tek bir yavru dünya getirirler. Yavruları göğüste bulunan bir çift meme bezinden emzirirler.

Doğumdan sonra, yavru karıncayiyen annenin sırtına tırmanır ve bir yıla kadar anne sırtında durur. Büyüdükçe bağımsız hale gelir. Yavrular altı ay kadar meme emer ve annesini 2 yaşında terk eder.

Kaynak: https://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/facts/giant-anteater

Faydalı Olabilecek Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.